DİJİTAL GÜLÜŞ TASARIMI NEDİR?

Dijital gülüş tasarımı, kişinin ideal gülüş şeklinin belirlenmesini amaçlamaktadır. Bireyler için psikolojik sorunlara yol açabilen gülümseyememe durumu dijital gülüş tasarımıyla çözülebilmekte, kişinin yaşam kalitesini artırmaktadır. Her bireyin kendine özgü yüz özellikleri ve karakteristik özellikleri vardır. Kişinin yüz hatlarını tamamlayan dişlerin ve gülüşün tasarımı bu kişilik özelliklerini göz önünde bulundurarak yapılmalıdır. Dijital gülüş tasarımı yapmak için yüz ayrıntıları farklı yöntemlerle dijital ortama aktarılır ve özel yazılımlarla değerlendirilerek kişiye özgü tasarımlar yapılır. Hastanın onaylamasının ardından tedavi süreci başlar.

NASIL UYGULANIR?

Dijital gülüş tasarımı, kişiye özgü ideal gülüşün dijital yöntemlerle belirlenmesi işlemidir. Tüm planlama işlemleri hasta ile birlikte yapılır ve tasarımın hasta tarafından onaylanmasıyla tedavi süreci başlamaktadır. Uzman hekimiyle planlanan tedavi genelde iki seansta tamamlanmaktadır. Dijital gülüş tasarımı üzerinde değişiklik yapılması gerekir veya istenirse ikinci seans tekrarlanır.

Diş estetiği olarak da bilinen gülüş tasarımı yapılırken birçok aşamadan geçilmektedir. İlk olarak hastanın gülümserken fotoğrafları çekilmektedir. Çekilen bu fotoğraflar bilgisayara aktarılmakta ve fotoğraf düzenleme programları ile hastaya uygun olarak düzenlenmektedir. Kişinin tedavi sonrasında sahip olacağı dişlerin fotoğrafı kendisine gösterilmekte ve istedikleri değişiklikler yapılmaktadır. Hastanın tasarıma onay vermesinin ardından tedavi başlanmaktadır.

DİJİTAL GÜLÜŞ TASARIMININ AVANTAJLARI

Dijital gülüş tasarımının en büyük avantajı kişilerin hem ağız içi hem de ağız dışında estetik bir görünüme sahip olmasıdır. Hastaların uygulama öncesinde yapılacak olan işlemleri ve bu işlemlerin sonucunda elde edebileceği gülüşü görülebilmesi ve değiştirilebilmesi mümkündür. Yapılan diş estetiği teknoloji sayesinde hata payını en aza indirir ve

estetik bir gülüş sağlar.

DİJİTAL GÜLÜŞ TASARIMI TEDAVİ SONRASI

Bu tedaviler sonrasında istenilen sonucun alınabilmesi ve iyileşme sürecinin hızlandırılabilmesi için doktorların verdiği tavsiyelere uymak gerekmektedir. Ayrıca, diş hekimi tarafından tavsiye edilen ilaçlar kullanılmalıdır. Tüm bunlar ve diş hekiminin uyarıları dikkate alındığında gülüş tasarımı sonrası rahat bir iyileşme süreci yaşanır.

LAMİNA KAPLAMA NEDİR?

Yaprak porselen olarak da bilinenlamina porselen kaplama, dişlerdeki kırılma, deforme olma durumlarında özel olarak hazırlanan estetik kaygıları ortada kaldıran uygulamadır.Dişlerde hiçbir aşındırma yapılmadan dişlerin ön yüzeylerine yapıştırılan porselen bir diş tasarımıdır. Lamina kaplamalar, mükemmel uyum ve hassasiyet sağlayan ince, yarı geçirgen bir tabakadır. Diş kırılmayan ince bir dokuya sahip olan lamina kaplamalar, doğal görünüme en yakın tedavi yöntemidir. Porselen laminalar, sağlam diş dokusunun kaybedilme oranını en aza indirgeyen uygulamalardır.

Lamina porselenler aşağıdaki durumların tamamında uygulanabilir:

  • Kırık veya aşınmış dişlerin tedavisinde
  • Dişlerin uzunluklarını arttırmada
  • Diş beyazlatma yönteminin yeterli olmadığı aşırı koyu renkli dişlerde,
  • Ön dişlerin çürük olması durumlarında
  • Yapısal formu ve şekli kötü olan dişlerde
  • Sararmış ve eski dolguları olan dişlerde
  • Çapraşık ve eğri dişlerde
  • Ayrık dişleri birleştirmede (diastema kapama)
  • Diş formundan memnun olunmayan dişlerde
  • Kalıtsal yapı bozukluklarında

ZİRKONYUM UYGULAMA NEDİR?

Zirkonyum uygulama, kaplama yaptırmak isteyen fakat estetik kaygılar nedeniyle karar veremeyenler için başarılı ve aynı zamanda sağlıklı sonuçlar sunan bir uygulamadır. Zirkonyum metalinden elde edilen; ağız dokusuna uygun, dişlerin yapısıyla tam uyum sağlayan kaplamalardır.

Zirkonyumun dayanıklı bir yapıya sahip olmasından kaynaklı en iyi tedavi sonuçlarının ortaya çıkmasını sağlar. Zirkonyum kaplama, klasik porselen köprü ve protezlerin alt yapısı olan gri metalin yerine kullanılan beyaz bir alaşımdır. Dişlerde meydana gelen ileri derecedeki renk bozukluklarında, ortodontik tedavinin tercih edilmediği durumlarda, aşırı madde kaybı olan dişlerde, arka ve ön grup dişlerde, implant üstü protezlerde ve gülüş estetiğinde kullanılabilir. Dişlerde fonksiyonel açıdan bozulmalar yaşandığı durumlarda da zirkonyum kaplama yapılması gerekliliği doğar. Destekleyici oldukları gibi aynı zamanda bir o kadar yüksek dayanıklılık avantajına sahiptir.

NASIL UYGULANIR?

Zirkonyum uygulama tedavisinin başarılı olabilmesi için uzmanlar tarafından geniş bir tedavi planı oluşturulur.

  • İlk işlem olarak diş hekimi tarafından dişlerin genel kontrolü gerçekleştirilir.
  • Diş kontrolleri sonrasında diş modeli çıkarılır.
  • Ölçüye göre hazırlanan model üzerinden dişlerin mum modeli yapılır.
  • Modelin bilgisayar ortamına alınarak yazılımla düzeltilmesi sağlanır.
  • Yazılım işleminin tamamlanmasından sonra zirkonyum oksit bloğa aktarılarak, dişlerin alt yapısı için son şekil verilir.
  • Fırınlama tamamlandıktan sonra zirkonyum alt yapı üstüne uyumlu renkteki seramik porselen eklenir.

 

ZİRKONYUM KAPLAMANIN AVANTAJLARI

Zirkonyum diş kaplamalarının ışık geçirgenliğinin metal destekli kaplamalara oranla daha fazla olması diş etlerinde koyu bir renk oluşturmamasını sağlar. İleride metal kaplamalı porselen dişlerde olması mümkün olan diş eti kenarında olabilecek siyah renk yansıması gibi sorunlarla karşılaşılmaz. Bunun yanı sıra zirkonyum diş kaplamalar da zirkonyumun ışığı geçirebilme özelliği sayesinde, dişlerin orijinal haline en yakın bir görünüm alması sayesinde daha sağlıklı, daha şeffaf ve daha doğal bir görünüm elde edilmesini sağlar. Zirkonyum kaplamanın estetik ve doğal bir görünüm sunmasının yanı sıra diş eti sağlınız açısından da önemlidir. Zirkonyum kaplama uygulaması avantajları bakımından son derece özel bir tedavi yöntemidir. Zirkonyum diş kaplama, doğal doku uyumunu sağlamasıyla birçok avantaja sahiptir. Bunlar;

  • Diş eti sağlığını en iyi seviyeye getirir.
  • Doğal diş görünümüne sahip ve beyaz renklidir.
  • Dayanıklıdır.
  • Fonksiyonel özellikleri ön plana çıkar.
  • Hassasiyet yaşanmasının önüne geçer.
  • Kırılganlığı düşük ihtimaldir.
  • Ağız dokusuyla tam uyum sağlar.
  • Diş tedavisinin ardından dişlerin renk değişimi sorunlarının çözümünü sağlar.

DİŞ BEYAZLATMA NEDİR?

Modern diş hekimliğinin en önemli amaçlarından biri de, doğal diş estetiğinin sağlanmasıdır. Sağlıklı dişler deyince insanların aklına genellikle düzgün, beyaz ve çürüksüz dişler gelmektedir. Günümüz modern toplumları diş estetiğini ve yüz estetiğini sosyal başarıyla bağdaştırmaktadır. Beyazlatma işlemi de estetik kazandırma yollarından biridir. Bazı insanların dişleri doğuştan sarıdır. Bu sarı dişler ne fırçalansa da beyaz bir görünüm oluşmamaktadır. Dişlerdeki bu renk bozuklukları, önemli bir estetik problemi olarak görülür. Diş beyazlatma, fizyolojik ya da patolojik sebeplerle diş yüzeyinde oluşan lekelerin kimyasal yöntemlerle temizleme işlemidir. Beyazlatma, diş hekimlerinin kontrolünde uygulanması gereken bir işlemdir.

NASIL UYGULANIR?

Diş beyazlatma işlemi ofis tipi ve ev tipi olmak üzere iki şekilde yapılır.

Ofis tipi beyazlatma, diş hekimi tarafından klinikte uygulanan beyazlatma işlemidir. İşlem, ışık ve diş beyazlatma jeli ile uygulanmaktadır. Bu uygulama sırasında dişlere sürülen jel tutulan ışık ile reaksiyona girmekte ve dişler kısa bir sürede beyazlamaktadır. Bu yöntem lazerle diş beyazlatma olarak da bilinir. İşlem 45 dakika ya da 1 saat sürmektedir. Eğer istenilen sonuca ulaşılamazsa işlem 1 hafta sonra tekrarlanabilir.

Ev tipi beyazlatma, diş hekimi tarafından hazırlanan plak ve hastanın evde jel ile 3 ya da 6 gün arasında kullanılarak uygulanan beyazlatma işlemidir. Diş hekimi kişinin dişlerinin bir kalıbını çıkararak hastaya silikon ağızlıklar üretmektedir. Diş beyazlatıcı jel ve bu silikon ağızlıklar tedaviyi almak isteyen kişiye verilir. Kişinin ağızlıklara jeli sürüp günde 4-8 saat arasında ağzında tutması gerekmektedir. Böylece istediği tonda diş beyazlığına ve estetik bir gülüşe kavuşabilir.

DİŞ BEYAZLATMA TEDAVİSİNİN AVANTAJLARI

Diş beyazlatma tedavileri sayesinde insanlar daha güzel bir gülüşe sahip olurlar. Bu da bireylerin özgüvenlerinin artmasını ve daha mutlu olmalarını sağlar. Diş beyazlatma hızlı, güvenilir ve sonuçları tatmin edici bir işlemdir. Bu işlem estetik kaplamalara oranla daha ekonomiktir.

KANAL TEDAVİSİ NEDİR?

Dişlerde oluşan çatlaklar ve kırıklar, meydana gelen çürükler, yanlış tedavi süreçleri, yanlış restorasyonlar sonucu dişte bulunan sinirler ve damarların canlılığını yitirmesi sonucu dişin kanallarında bulunan sinirlerin temizlenmesi, dezenfekte edilmesi ve bu kanalların dolgu maddeleri ile doldurulmasına kanal tedavisi denir.

Kanal tedavisi,

  • Dişin sinirine kadar ilerlemiş çürüklerde,
  • Travma sonucu dişin sinirini de içine alan kırıkların meydana geldiği durumlarda,
  • Ortodontik tedavi sonucunda dişin canlılığını kaybettiği durumlarda,
  • İlerlemiş diş eti hastalıklarında,
  • Dişlerde ileri derecede aşınma sonucu oluşan hassasiyetin giderilmesinde kullanılır.

 

NASIL UYGULANIR?

Diş hekimi kanal tedavisine ihtiyaç olduğundan şüpheleniyorsa, ilk olarak dişin röntgenini çeker ve çürümenin tam olarak yerini tespit eder. Kanal tedavisine başlarken önce hiçbir ağrı hissedilmemesi için anestezi uygulanır.

Dişte oluşan çürük temizlenir ya da kırık parça çıkartılır ve böylece dişin sinirlerine ulaşılır. Dişin kökündeki sinir ve dokular temizlenir ardından kök kanalı şekillendirilir. Tedavi, dişin durumuna göre bir ya da birkaç seans sürebilir. Tedavi sırasında kök içini ve kök ucunu iyileştirecek ilaçlarla pansuman yapılır. Kanal tedavisi sonunda kanal içerisi özel dolgu maddeleriyle kök ucuna kadar doldurulur.

ORTODONTİ NEDİR?

Ortodonti; alt ve üst çeneler ile diş çapraşıklıklarının düzeltilmesi ile uğraşan bir diş hekimliği branşıdır. Uyumsuz ve çapraşık dişlerin birbirleriyle olan ilişkilerinin ne durumda olduğunu teşhisi koyularak, bu durumların oluşumunun engellenmesi veya tedavi edilmesini sağlayan uzmanlık alanlarından biridir.

Çapraşık ve kötü konumlanmış dişleri temizlemek daha zor olduğu için, periodontal (diş eti) hastalıklarına yakalanma ve diş çürüğüne bağlı olarak dişlerin erken kaybedilme riski yüksektir. Çapraşık dişler aynı zamanda görünüşü de etkiler. Ortodontik tedavi ile daha sağlıklı bir ağız, daha etkileyici bir görünüm ve daha uzun süre kullanabilecek dişlere kavuşulur. Ortodonti tedavisinin yapılabilmesi için hekimin ortodonti uzmanı olması gerekir. Ortodonti uzmanları standart diş hekimliğinden ayrılan bir alanda görev yapar.

NASIL UYGULANIR?

Dişleri hareket ettirmek, kasları ya da çenelerin büyümesini etkilemek amacıyla yapılabilecek tedavi uygulamalarıdır. Bu tedavi sabit ya da hareketli olarak yapılır. Tedavi sırasında dişlere veya çenelere çok hafif kuvvetler uygulanır. Probleme göre tedavi şekli belirlenir. Hastaların diş sağlığı geçmişlerinin değerlendirilmesi, ortodonti doktorunun klinik muayenesi, diş ve çene röntgeni çekilmesi ve dişlerin modellerinin oluşturulması, ortodonti tedavi aşamalarıdır. Değerlendirmenin tamamlanmasının ardından, ortodonti uzmanın plan yapmasıyla tedavi süreci başlamaktadır.

ORTODONTİ TEDAVİSİNİN AVANTAJLARI NELERDİR?

Ortodonti uzmanları, her hastayla ilgilenir ve her hasta için ayrı bir tedavi planı oluşturur. Ortodonti tedavisi dişlerin güzel görünmesini ve sağlıklı bir şekilde sıralanmasını sağlar. Alt ve üst çene kemiklerine yer açar ve çene eklemi, çiğneme problemlerini giderir. Diş çürümeleri ve dişeti hastalıklarını engeller. Çarpık dişler için diş teli uygulamalarına başlanmasını sağlar.

Çocuklarda parmak emme alışkanlıklarını giderir Fiziksel görünümü iyileştirmesiyle özgüven kazandırır.

DİJİTAL GÜLÜŞ TASARIMI NEDİR?

Dijital gülüş tasarımı, kişinin ideal gülüş şeklinin belirlenmesini amaçlamaktadır. Bireyler için psikolojik sorunlara yol açabilen gülümseyememe durumu dijital gülüş tasarımıyla çözülebilmekte, kişinin yaşam kalitesini artırmaktadır. Her bireyin kendine özgü yüz özellikleri ve karakteristik özellikleri vardır. Kişinin yüz hatlarını tamamlayan dişlerin ve gülüşün tasarımı bu kişilik özelliklerini göz önünde bulundurarak yapılmalıdır. Dijital gülüş tasarımı yapmak için yüz ayrıntıları farklı yöntemlerle dijital ortama aktarılır ve özel yazılımlarla değerlendirilerek kişiye özgü tasarımlar yapılır. Hastanın onaylamasının ardından tedavi süreci başlar.

NASIL UYGULANIR?

Dijital gülüş tasarımı, kişiye özgü ideal gülüşün dijital yöntemlerle belirlenmesi işlemidir. Tüm planlama işlemleri hasta ile birlikte yapılır ve tasarımın hasta tarafından onaylanmasıyla tedavi süreci başlamaktadır. Uzman hekimiyle planlanan tedavi genelde iki seansta tamamlanmaktadır. Dijital gülüş tasarımı üzerinde değişiklik yapılması gerekir veya istenirse ikinci seans tekrarlanır.

Diş estetiği olarak da bilinen gülüş tasarımı yapılırken birçok aşamadan geçilmektedir. İlk olarak hastanın gülümserken fotoğrafları çekilmektedir. Çekilen bu fotoğraflar bilgisayara aktarılmakta ve fotoğraf düzenleme programları ile hastaya uygun olarak düzenlenmektedir. Kişinin tedavi sonrasında sahip olacağı dişlerin fotoğrafı kendisine gösterilmekte ve istedikleri değişiklikler yapılmaktadır. Hastanın tasarıma onay vermesinin ardından tedavi başlanmaktadır.

DİJİTAL GÜLÜŞ TASARIMININ AVANTAJLARI

Dijital gülüş tasarımının en büyük avantajı kişilerin hem ağız içi hem de ağız dışında estetik bir görünüme sahip olmasıdır. Hastaların uygulama öncesinde yapılacak olan işlemleri ve bu işlemlerin sonucunda elde edebileceği gülüşü görülebilmesi ve değiştirilebilmesi mümkündür. Yapılan diş estetiği teknoloji sayesinde hata payını en aza indirir ve

estetik bir gülüş sağlar.

DİJİTAL GÜLÜŞ TASARIMI TEDAVİ SONRASI

Bu tedaviler sonrasında istenilen sonucun alınabilmesi ve iyileşme sürecinin hızlandırılabilmesi için doktorların verdiği tavsiyelere uymak gerekmektedir. Ayrıca, diş hekimi tarafından tavsiye edilen ilaçlar kullanılmalıdır. Tüm bunlar ve diş hekiminin uyarıları dikkate alındığında gülüş tasarımı sonrası rahat bir iyileşme süreci yaşanır.

LAMİNA KAPLAMA NEDİR?

Yaprak porselen olarak da bilinenlamina porselen kaplama, dişlerdeki kırılma, deforme olma durumlarında özel olarak hazırlanan estetik kaygıları ortada kaldıran uygulamadır.Dişlerde hiçbir aşındırma yapılmadan dişlerin ön yüzeylerine yapıştırılan porselen bir diş tasarımıdır. Lamina kaplamalar, mükemmel uyum ve hassasiyet sağlayan ince, yarı geçirgen bir tabakadır. Diş kırılmayan ince bir dokuya sahip olan lamina kaplamalar, doğal görünüme en yakın tedavi yöntemidir. Porselen laminalar, sağlam diş dokusunun kaybedilme oranını en aza indirgeyen uygulamalardır.

Lamina porselenler aşağıdaki durumların tamamında uygulanabilir:

  • Kırık veya aşınmış dişlerin tedavisinde
  • Dişlerin uzunluklarını arttırmada
  • Diş beyazlatma yönteminin yeterli olmadığı aşırı koyu renkli dişlerde,
  • Ön dişlerin çürük olması durumlarında
  • Yapısal formu ve şekli kötü olan dişlerde
  • Sararmış ve eski dolguları olan dişlerde
  • Çapraşık ve eğri dişlerde
  • Ayrık dişleri birleştirmede (diastema kapama)
  • Diş formundan memnun olunmayan dişlerde
  • Kalıtsal yapı bozukluklarında

ZİRKONYUM UYGULAMA NEDİR?

Zirkonyum uygulama, kaplama yaptırmak isteyen fakat estetik kaygılar nedeniyle karar veremeyenler için başarılı ve aynı zamanda sağlıklı sonuçlar sunan bir uygulamadır. Zirkonyum metalinden elde edilen; ağız dokusuna uygun, dişlerin yapısıyla tam uyum sağlayan kaplamalardır.

Zirkonyumun dayanıklı bir yapıya sahip olmasından kaynaklı en iyi tedavi sonuçlarının ortaya çıkmasını sağlar. Zirkonyum kaplama, klasik porselen köprü ve protezlerin alt yapısı olan gri metalin yerine kullanılan beyaz bir alaşımdır. Dişlerde meydana gelen ileri derecedeki renk bozukluklarında, ortodontik tedavinin tercih edilmediği durumlarda, aşırı madde kaybı olan dişlerde, arka ve ön grup dişlerde, implant üstü protezlerde ve gülüş estetiğinde kullanılabilir. Dişlerde fonksiyonel açıdan bozulmalar yaşandığı durumlarda da zirkonyum kaplama yapılması gerekliliği doğar. Destekleyici oldukları gibi aynı zamanda bir o kadar yüksek dayanıklılık avantajına sahiptir.

NASIL UYGULANIR?

Zirkonyum uygulama tedavisinin başarılı olabilmesi için uzmanlar tarafından geniş bir tedavi planı oluşturulur.

  • İlk işlem olarak diş hekimi tarafından dişlerin genel kontrolü gerçekleştirilir.
  • Diş kontrolleri sonrasında diş modeli çıkarılır.
  • Ölçüye göre hazırlanan model üzerinden dişlerin mum modeli yapılır.
  • Modelin bilgisayar ortamına alınarak yazılımla düzeltilmesi sağlanır.
  • Yazılım işleminin tamamlanmasından sonra zirkonyum oksit bloğa aktarılarak, dişlerin alt yapısı için son şekil verilir.
  • Fırınlama tamamlandıktan sonra zirkonyum alt yapı üstüne uyumlu renkteki seramik porselen eklenir.

 

ZİRKONYUM KAPLAMANIN AVANTAJLARI

Zirkonyum diş kaplamalarının ışık geçirgenliğinin metal destekli kaplamalara oranla daha fazla olması diş etlerinde koyu bir renk oluşturmamasını sağlar. İleride metal kaplamalı porselen dişlerde olması mümkün olan diş eti kenarında olabilecek siyah renk yansıması gibi sorunlarla karşılaşılmaz. Bunun yanı sıra zirkonyum diş kaplamalar da zirkonyumun ışığı geçirebilme özelliği sayesinde, dişlerin orijinal haline en yakın bir görünüm alması sayesinde daha sağlıklı, daha şeffaf ve daha doğal bir görünüm elde edilmesini sağlar. Zirkonyum kaplamanın estetik ve doğal bir görünüm sunmasının yanı sıra diş eti sağlınız açısından da önemlidir. Zirkonyum kaplama uygulaması avantajları bakımından son derece özel bir tedavi yöntemidir. Zirkonyum diş kaplama, doğal doku uyumunu sağlamasıyla birçok avantaja sahiptir. Bunlar;

  • Diş eti sağlığını en iyi seviyeye getirir.
  • Doğal diş görünümüne sahip ve beyaz renklidir.
  • Dayanıklıdır.
  • Fonksiyonel özellikleri ön plana çıkar.
  • Hassasiyet yaşanmasının önüne geçer.
  • Kırılganlığı düşük ihtimaldir.
  • Ağız dokusuyla tam uyum sağlar.
  • Diş tedavisinin ardından dişlerin renk değişimi sorunlarının çözümünü sağlar.

DİŞ BEYAZLATMA NEDİR?

Modern diş hekimliğinin en önemli amaçlarından biri de, doğal diş estetiğinin sağlanmasıdır. Sağlıklı dişler deyince insanların aklına genellikle düzgün, beyaz ve çürüksüz dişler gelmektedir. Günümüz modern toplumları diş estetiğini ve yüz estetiğini sosyal başarıyla bağdaştırmaktadır. Beyazlatma işlemi de estetik kazandırma yollarından biridir. Bazı insanların dişleri doğuştan sarıdır. Bu sarı dişler ne fırçalansa da beyaz bir görünüm oluşmamaktadır. Dişlerdeki bu renk bozuklukları, önemli bir estetik problemi olarak görülür. Diş beyazlatma, fizyolojik ya da patolojik sebeplerle diş yüzeyinde oluşan lekelerin kimyasal yöntemlerle temizleme işlemidir. Beyazlatma, diş hekimlerinin kontrolünde uygulanması gereken bir işlemdir.

NASIL UYGULANIR?

Diş beyazlatma işlemi ofis tipi ve ev tipi olmak üzere iki şekilde yapılır.

Ofis tipi beyazlatma, diş hekimi tarafından klinikte uygulanan beyazlatma işlemidir. İşlem, ışık ve diş beyazlatma jeli ile uygulanmaktadır. Bu uygulama sırasında dişlere sürülen jel tutulan ışık ile reaksiyona girmekte ve dişler kısa bir sürede beyazlamaktadır. Bu yöntem lazerle diş beyazlatma olarak da bilinir. İşlem 45 dakika ya da 1 saat sürmektedir. Eğer istenilen sonuca ulaşılamazsa işlem 1 hafta sonra tekrarlanabilir.

Ev tipi beyazlatma, diş hekimi tarafından hazırlanan plak ve hastanın evde jel ile 3 ya da 6 gün arasında kullanılarak uygulanan beyazlatma işlemidir. Diş hekimi kişinin dişlerinin bir kalıbını çıkararak hastaya silikon ağızlıklar üretmektedir. Diş beyazlatıcı jel ve bu silikon ağızlıklar tedaviyi almak isteyen kişiye verilir. Kişinin ağızlıklara jeli sürüp günde 4-8 saat arasında ağzında tutması gerekmektedir. Böylece istediği tonda diş beyazlığına ve estetik bir gülüşe kavuşabilir.

DİŞ BEYAZLATMA TEDAVİSİNİN AVANTAJLARI

Diş beyazlatma tedavileri sayesinde insanlar daha güzel bir gülüşe sahip olurlar. Bu da bireylerin özgüvenlerinin artmasını ve daha mutlu olmalarını sağlar. Diş beyazlatma hızlı, güvenilir ve sonuçları tatmin edici bir işlemdir. Bu işlem estetik kaplamalara oranla daha ekonomiktir.

KANAL TEDAVİSİ NEDİR?

Dişlerde oluşan çatlaklar ve kırıklar, meydana gelen çürükler, yanlış tedavi süreçleri, yanlış restorasyonlar sonucu dişte bulunan sinirler ve damarların canlılığını yitirmesi sonucu dişin kanallarında bulunan sinirlerin temizlenmesi, dezenfekte edilmesi ve bu kanalların dolgu maddeleri ile doldurulmasına kanal tedavisi denir.

Kanal tedavisi,

  • Dişin sinirine kadar ilerlemiş çürüklerde,
  • Travma sonucu dişin sinirini de içine alan kırıkların meydana geldiği durumlarda,
  • Ortodontik tedavi sonucunda dişin canlılığını kaybettiği durumlarda,
  • İlerlemiş diş eti hastalıklarında,
  • Dişlerde ileri derecede aşınma sonucu oluşan hassasiyetin giderilmesinde kullanılır.

 

NASIL UYGULANIR?

Diş hekimi kanal tedavisine ihtiyaç olduğundan şüpheleniyorsa, ilk olarak dişin röntgenini çeker ve çürümenin tam olarak yerini tespit eder. Kanal tedavisine başlarken önce hiçbir ağrı hissedilmemesi için anestezi uygulanır.

Dişte oluşan çürük temizlenir ya da kırık parça çıkartılır ve böylece dişin sinirlerine ulaşılır. Dişin kökündeki sinir ve dokular temizlenir ardından kök kanalı şekillendirilir. Tedavi, dişin durumuna göre bir ya da birkaç seans sürebilir. Tedavi sırasında kök içini ve kök ucunu iyileştirecek ilaçlarla pansuman yapılır. Kanal tedavisi sonunda kanal içerisi özel dolgu maddeleriyle kök ucuna kadar doldurulur.

ORTODONTİ NEDİR?

Ortodonti; alt ve üst çeneler ile diş çapraşıklıklarının düzeltilmesi ile uğraşan bir diş hekimliği branşıdır. Uyumsuz ve çapraşık dişlerin birbirleriyle olan ilişkilerinin ne durumda olduğunu teşhisi koyularak, bu durumların oluşumunun engellenmesi veya tedavi edilmesini sağlayan uzmanlık alanlarından biridir.

Çapraşık ve kötü konumlanmış dişleri temizlemek daha zor olduğu için, periodontal (diş eti) hastalıklarına yakalanma ve diş çürüğüne bağlı olarak dişlerin erken kaybedilme riski yüksektir. Çapraşık dişler aynı zamanda görünüşü de etkiler. Ortodontik tedavi ile daha sağlıklı bir ağız, daha etkileyici bir görünüm ve daha uzun süre kullanabilecek dişlere kavuşulur. Ortodonti tedavisinin yapılabilmesi için hekimin ortodonti uzmanı olması gerekir. Ortodonti uzmanları standart diş hekimliğinden ayrılan bir alanda görev yapar.

NASIL UYGULANIR?

Dişleri hareket ettirmek, kasları ya da çenelerin büyümesini etkilemek amacıyla yapılabilecek tedavi uygulamalarıdır. Bu tedavi sabit ya da hareketli olarak yapılır. Tedavi sırasında dişlere veya çenelere çok hafif kuvvetler uygulanır. Probleme göre tedavi şekli belirlenir. Hastaların diş sağlığı geçmişlerinin değerlendirilmesi, ortodonti doktorunun klinik muayenesi, diş ve çene röntgeni çekilmesi ve dişlerin modellerinin oluşturulması, ortodonti tedavi aşamalarıdır. Değerlendirmenin tamamlanmasının ardından, ortodonti uzmanın plan yapmasıyla tedavi süreci başlamaktadır.

ORTODONTİ TEDAVİSİNİN AVANTAJLARI NELERDİR?

Ortodonti uzmanları, her hastayla ilgilenir ve her hasta için ayrı bir tedavi planı oluşturur. Ortodonti tedavisi dişlerin güzel görünmesini ve sağlıklı bir şekilde sıralanmasını sağlar. Alt ve üst çene kemiklerine yer açar ve çene eklemi, çiğneme problemlerini giderir. Diş çürümeleri ve dişeti hastalıklarını engeller. Çarpık dişler için diş teli uygulamalarına başlanmasını sağlar.

Çocuklarda parmak emme alışkanlıklarını giderir Fiziksel görünümü iyileştirmesiyle özgüven kazandırır.